Els representants de les entitats durant la roda de premsa. Foto: Línia L’H

Una trentena d’entitats s’han unit per reivindicar que “una altra ciutat és possible”. Aquest moviment s’oposa al “model ecològicament poc sostenible, especulatiu i antisocial” que consideren que el govern liderat per Núria Marín aplica a la ciutat. Així ho expliquen en un manifest que van presentar dilluns 4 al Centre Cultural Bellvitge-Gornal en un acte que va servir per presentar aquest moviment en societat.

Durant la presentació, la trentena d’entitats també van anunciar que convoquen una manifestació per a dissabte 16 a les 11 del matí i que tindrà per lema ‘Un altre L’Hospitalet és possible’.

UN ALTAVEU MÉS GRAN
La protesta sortirà de Can Trinxet i recorrerà diferents punts emblemàtics de la ciutat com la Cosme Toda per arribar a la plaça de l’Ajuntament cap a la una del migdia. Allà, les diferents entitats que formen part d’aquest moviment exposaran les seves demandes. L’acte acabarà amb algunes actuacions musicals i amb activitats culturals.

L’objectiu d’aquesta manifestació, i també del naixement del moviment, és que els diferents col·lectius que hi ha a la ciutat tinguin un altaveu “més gran” per a les seves reivindicacions. A més, esperen que així els ciutadans coneguin les diferents lluites que hi ha a la ciutat i que “s’hi impliqui més gent”.

“UN GOVERN QUE NO ESCOLTA”
El moviment ha decidit convocar aquesta manifestació perquè considera que l’Ajuntament “actua d’esquena a les veïnes i fa plans amb una total manca de transparència”. El col·lectiu també diu que la falta d’informació i de participació provoquen que el govern de Marín tiri endavant els projectes que vol sense tenir en compte les “necessitats del veïnat”.

Per això, una de les principals demandes del moviment és que els veïns i veïnes puguin participar directament en la presa de decisions i en els projectes de la ciutat a través dels Consells de Districte i de processos participatius. A més, també demanen que, quan impulsi nous projectes, l’Ajuntament proporcioni tota la informació i ho faci “de forma clara, objectiva i entenedora”.

INQUIETUD PER L’HABITATGE
L’augment de la participació és només una de les 14 mesures que aquesta trentena d’entitats demanen en el seu manifest, que recull les inquietuds dels diferents col·lectius que formen aquest moviment. Una de les principals preocupacions és l’habitatge, que queda reflectit en cinc punts del document.

En aquest camp, aquest moviment demana una moratòria urbanística a tota la ciutat, l’elaboració d’un Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics i la paralització total del PDU Granvia i el Pla Cosme Toda. L’objectiu és frenar l’especulació, l’encariment dels lloguers i l’expulsió dels ciutadans dels seus barris. Per això, també demana que s’ampliï el parc d’habitatge social.

EN POSITIU
Els impulsors d’aquest moviment, que van fer les primeres reunions abans de l’estiu, expliquen que no neixen amb l’objectiu d’estar “en contra de tot”, sinó que tenen moltes “propostes i projectes per resoldre els problemes” de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram