Els detinguts són dels ‘Boixos Nois’ i van actuar de manera coordinada, segons els Mossos. Foto: Laura Fíguls / ACN

Els Mossos d’Esquadra ha detingut una persona a l’Hospitalet pels aldarulls que van protagonitzar en una manifestació que es va fer el passat 30 d’octubre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La protesta es va convocar contra les mesures aprovades per la Generalitat per fer front a la pandèmia i que, entre d’altres, suposaven el tancament de la restauració i l’oci nocturn.

La policia catalana acusa el detingut, i a dotze persones més d’altres municipis també arrestades, dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat contra els agents de l’autoritat i pertinença a grup criminal. De fet, diversos mitjans apunten que aquestes persones estan relacionades amb els ‘Boixos nois’, el grup radical de dretes que dona suport al Barça.

De fet, els Mossos consideren que el grup que ha acabat detingut va actuar de manera coordinada i concertada per atacar amb violència els efectius policials d’ordre públic que havien enviat a la zona. Així asseguren que ho acrediten les imatges registrades dels fets i els testimonis dels agents que van participar en el dispositiu.

Els agents els van detenir dimarts 15 de desembre després d’investigar els aldarulls que van començar el 30 d’octubre al centre de la capital catalana i que van consistir en llançament d’objectes contundents i agressions violentes contra la línia policial, danys al mobiliari urbà, incendis de contenidors, trencaments de llums i pillatge en alguns establiments. Els fets van començar a la plaça de Sant Jaume i es van escampar per diferents carrers del barri.

Deu dels tretze detinguts ja han passat a disposició judicial, mentre que la investigació continua oberta, ja que hi ha tres persones més investigades pels fets i dues que estan en cerca i detenció.