Els esportistes del club entrenant al parc de l’Alhambra. Foto: In Gym

El club de gimnàstica In Gym fa servir el parc de l’Alhambra per entrenar-se des de fa unes setmanes perquè no té local. L’entitat va néixer fa dos anys i, des de llavors, havia fet servir una sala de l’Institut Bisbe Berenguer, amb qui tenia firmat un conveni. Però el maig passat, preveient la situació que el centre hauria d’afrontar aquesta tardor amb la tornada a les classes, no van renovar l’acord.

Llavors, la direcció del club va començar a buscar una solució per poder mantenir la seva activitat, que va des d’infants que comencen a practicar l’esport fins a esportistes d’elit. Es van reunir amb el Consell Esportiu, amb l’antic regidor d’Esports abans que dimitís, amb el Districte i amb algunes entitats. També han parlat amb la federació catalana, l’espanyola i, fins i tot, amb el Consejo Superior de Deportes. Van buscar un local de lloguer però, com que es tracta d’un club sense ànim de lucre, no han trobat res que es puguin permetre.

Noemí Irurtia, directora tècnica del club, explica a Línia L’H que no demanen “cap privilegi”, però adverteix que “el club està en perill total” si no troben un espai on poder entrenar. Per això demanen al govern de Núria Marín que els ajudi a buscar una solució, perquè asseguren que no es creuen “que no hi hagi cap lloc” on puguin entrenar-se. Sobretot ho demanen per als més menuts, ja que són l’únic club que fa classes a nens i aquests no volen haver de marxar de la ciutat per entrenar. A més, el club no vol que entrenin al carrer.

De moment, per preparar-se de cara a les pròximes competicions, els esportistes aprofiten per anar a altres poblacions com Calafell o Vallirana, on sí que han obert els gimnasos i els cedeixen l’espai.