Les proves permetran veure quanta gent ha tingut la Covid-19. Foto: ACN

Una trentena de veïns de la Florida Nord participen en l’estudi que està fent el Ministeri de Sanitat per saber quanta gent ha estat en contacte amb el coronavirus a tot l’Estat. Formen part de la mostra de 90.000 pacients que Sanitat ha escollit per veure quanta població s’ha contagiat amb la Covid-19 i si han aconseguit immunitzar-se, de manera que estarien més protegits davant d’un possible rebrot.

Aquest estudi consisteix en un test i dues proves analítiques. El qüestionari serveix per saber si han estat en contacte amb el virus a la feina o a través d’un familiar, per exemple. Pel que fa a la primera prova, es tracta d’una punxada al dit, les famoses PCR. Aquest tipus d’anàlisis permeten saber en deu minuts si la persona ha passat la malaltia o no, una informació molt important per als científics.

PROTECCIÓ DAVANT UN REBROT
La segona prova és un test serològic que permet saber si el pacient ha desenvolupat anticossos o no. Aquesta anàlisi permetrà saber quants ciutadans de l’Hospitalet han passat la malaltia, encara que no hagin tingut símptomes. També servirà per determinar les possibilitats d’un rebrot, ja que si s’arriba “al 70 o 75% voldrà dir que tindrem una protecció de grup molt bona”, segons explica el metge de família i director del CAP Florida, Sebas Calero, a L’HDigital.

Aquest mateix mitjà explica que els 31 de pacients del barri que han participat en l’estudi van donar negatiu, cosa que “indica que encara estem poc protegits davant del virus”, segons Calero. També hi participen veïns de Pubilla Cases i de Sant Josep.