Salut agraeix la feina feta per reduir la corba. Foto: Àlex Recolons / ACN

“El comportament de l’Hospitalet ens ha sorprès positivament”. Així ho ha reconegut el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. L’especialista ha explicat que “s’ha fet molt bona feina” per tal de reduir la corba i frenar els contagis i per això ha volgut agrair “la implicació de l’Ajuntament, dels voluntaris i dels veïns” a l’hora de controlar la infecció.

Mendioroz ha reconegut que, quan va esclatar el rebrot als barris de Collblanc i la Torrassa, era un episodi “que espantava”, ja que tenia una incidència i un risc de contagi més alt que a Barcelona. Per això remarca que el comportament de la gent ha estat “molt positiu” a l’hora de seguir les recomanacions del Departament de Salut.

En aquest sentit, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha destacat el pes de la ciutat al conjunt de l’àrea metropolitana i ha assegurat que el que passa a l’Hospitalet “té implicació directa a tot Catalunya”.

ANÀLISI GENERAL
És per això que, aquí, es van fer algunes recomanacions específiques per tal de reduir el nombre de contagis i s’ha escollit com un dels llocs del país on s’han fet més proves PCR.

Entre els cribratges massius que s’han dut a terme als barris de la Torrassa i Collblanc, a finals d’agost, i a Pubilla Cases, la Florida i les Planes, la primera setmana de setembre, Salut ha fet més de 4.000 tests.

Els primers testos van servir per detectar una vintena d’asimptomàtics, que se sumen als més de 7.000 detectats a la ciutat des de l’inici de la pandèmia.