L’ICAM denuncia danys a la seva instal·lació. Foto: @NatyLopezGama

El judici de la veïna de Bellvitge, Nati López, que va fer una acampada protesta davant l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) a finals de l’any passat, ha estat ajornat. La vista se celebrarà el 12 de maig, ja que la fiscalia ha decidit afegir a l’acusació de danys i desperfectes una nova de coacció. “És una manera de venjar-se de mi”, assegura a Línia l’H López. Segons informa el Col·lectiu Ronda –que és qui porta el cas– en un comunicat, la Generalitat també s’ha personat al procés.

López va acampar a la seu de l’ICAM, al barri barceloní de Vallcarca, durant un parell de mesos a finals de l’any passat reclamant que es reconsiderés la seva incapacitat laboral per les seqüeles que li ha deixat un infart i un ictus. L’ICAM va decidir que era apta per treballar, tot i que l’afectada pateix migranyes perllongades, sensibilitat extrema a la llum i al soroll i poca capacitat de concentració. Durant la protesta, López va rebre el suport de moltes persones i es van celebrar concentracions a favor de la seva lluita.

López es mostra contrariada per les acusacions de desperfectes i coaccions. “No he trencat res”, sosté, afegint que “fins i tot” van ajudar “a mantenir la zona neta”. L’informe pericial de l’ICAM assenyala que els danys ocasionats a la instal·lació són de 100 euros. “La justícia és molt àgil contra el malalt, però és lenta quan és aquest qui reclama”, reflexiona López al respecte.

Durant els dos mesos de protesta, l’afectada va conéixer altres persones amb problemàtiques similars. Va ser aleshores quan li van proposar crear una plataforma d’afectats per l’ICAM per tal que “ningú quedi abandonat” davant una “injustícia”. A partir del març, la plataforma es reunirà cada primer dimecres de mes.