Protesta dels alumnes i els professors de l’Acadèmia Cultura per evitar el tancament del centre. Foto: Twitter (@AC__cultura)

Més de 300 infants, des de P3 fins a 4t d’ESO, corren el perill de quedar-se sense escola després de l’anunci de tancament de l’escola Acadèmia Cultura. Els estudiants i els professors d’aquest centre del barri de la Torrassa van rebre un correu electrònic divendres passat on la propietat els deia que no pensava renovar el contracte de lloguer. D’aquesta manera, el curs que ve no pot continuar la seva activitat.

Les famílies es van organitzar ràpidament i ja han aconseguit recollir més de 2.200 firmes per demanar que no es tanqui el centre. A més, estudiants i professionals es mobilitzen cada dia per reclamar la continuïtat d’aquesta escola. Les famílies recorden que, a més dels més de 300 alumnes, també hi ha gairebé mig centenar de professionals que es quedarien sense feina si el centre tanca.

CONFLICTE AMB EL BISBAT
L’edifici on s’ubica l’Acadèmia Cultura, al carrer Doctor Martí i Julià, és propietat del Bisbat de Barcelona. Segons han explicat aquest matí a TV3, els eclesiàstics asseguren que el centre els deu més de 50.000 euros de lloguer des de l’estiu. Però des de la direcció del centre ho desmenteixen i asseguren que la seva intenció és tancar el centre sense miraments.

A més, acusen el Bisbat de no fer el manteniment adequat de l’edifici. Comenten que hi ha problemes a les teulades d’un edifici amb més de mig segle d’història. Això provoca que, quan plou, hi hagi goteres i filtracions i algunes aules s’inundin i calgui canviar els alumnes d’espai per poder seguir fent classe.

DIFICULTATS PER TROBAR PLAÇA
Les famílies dels més de 300 alumnes afectats també recorden que aquest tancament s’anuncia pocs dies abans d’obrir les preinscripcions a les escoles. Des de diverses entitats com Xarxa Groga recorden que fa temps que denuncien el dèficit d’escoles i instituts al barri. Ara, aquest problema encara pot agreujar-se si cal buscar un centre per als més de 300 alumnes que hi ha a l’Acadèmia Cultura.

Un cop va conèixer el cas, l’Ajuntament va publicar un comunicat en què va dir que no compartia “la decisió unilateral del Bisbat de Barcelona del tancament del centre concertat”. Per això, reclama que s’aturi la clausura del centre i s’ofereix com a mediador entre la propietat i l’Acadèmia Cultura per evitar el tancament de l’escola.