Quirós Hospitalet

Quirós ha presentat un full de ruta per a la ciutat. Foto: Ajuntament

David Quirós aviat farà un mes que és alcalde de l’Hospitalet, després de rellevar la històrica Núria Marín, que feia 16 anys que era al càrrec. Quirós, que durant el seu discurs d’investidura va presentar un full de ruta basat en cinc eixos relacionats amb la cohesió, l’urbanisme amable, els serveis públics, la convivència i les zones verdes -i molt enfocat a la millora dels barris del nord-, ja ha marcat perfil a l’hora de remodelar l’estructura governamental de Marín i refer un govern amb quatre tinences d’alcaldia. Amb la marxa de Marín i del seu escuder Francesc J. Bellver, els noms que agafen força al govern de l’Hospitalet són Jesús Husillos, nou primer tinent d’alcaldia i portaveu del PSC; Laura García, segona tinent que des d’inicis de mes aspira a ser la nova primera secretària de la Joventut Socialista de Catalunya; David Gómez, un nom nou que ha agafat pes amb Quirós, i Cristina Santón, l’ex de Guanyem que és la nova quarta tinent d’alcaldia.

Quirós, per altra banda, també ha volgut deixar la seva empremta fent canvis rellevants a les regidories dels Districtes, com ara el relleu de Lola Ramos de la Florida i les Planes -on ha anat a parar David Torres, nou regidor a l’Ajuntament des del juny-, o el de Maite Revilla a Bellvitge i el Gornal, on des del juny hi ha David Gómez com a nou regidor d’aquells barris.

Ara bé, tot i aquests canvis en el seu equip, el nou batlle continua reivindicant els grans projectes de Marín, com ara el del Districte Cultural o el Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia. Sense anar més lluny, el ministre d’Indústria, el socialista Jordi Hereu, va rebre Quirós el passat 4 de juliol per expressar-li el seu suport a un projecte que vol situar la ciutat en l’epicentre europeu de l’àmbit de la biomedicina.

Acord amb els Comuns?

Ara bé, si hi ha un gran canvi que sobrevola l’ambient des de fa unes setmanes és la possible entesa entre PSC i comuns. Un acord que funciona a diverses ciutats veïnes com Cornellà, Esplugues, el Prat o Viladecans, i que a l’Hospitalet va tenir un prolegomen amb l’abstenció de l’Hospitalet En Comú Podem als últims pressupostos de Marín, un pas que va servir per aprovar-los i evitar el bloqueig, atès que el PSC està en minoria.

Aquella abstenció, tanmateix, va estar condicionada a un document de 46 punts que van ser acordats entre les dues formacions per tirar endavant polítiques d’habitatge social o d’increment d’espais verds. El portaveu dels comuns, Manuel Domínguez, reconeix a Línia L’H que “hi ha hagut converses”, tot i que encara no hi hauria res oficial a sobre de la taula.

Ara bé, aquesta situació podria canviar en qualsevol moment. El PSC, conscient de la seva minoria al Ple, apuntalaria la seva acció de govern amb un acord amb els tres regidors dels comuns, mentre que aquests podrien reivindicar que han aconseguit canvis relacionats amb l’urbanisme, els drets a les persones o l’habitatge. Domínguez, de fet, posa aquests punts com a condició sine qua non per poder arribar a una entesa amb els socialistes.

De moment, PSC i comuns s’han entès en qüestions rellevants com la creació de noves places d’alta direcció a l’Ajuntament, que va ser aprovada al darrer Ple. Sobre això, ERC es mostra preocupada per l’increment de la massa salarial municipal i advoca per contractar altres treballadors que “permetrien reforçar els serveis al ciutadà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram