Vehicles mal aparcats sobre les voreres. Foto: Twitter (@JordiMonros)

Les obres que l’Ajuntament va fer a Príncep de Bergara per convertir-lo en un carrer d’una única plataforma, en què les voreres i la calçada estan al mateix nivell, continuen provocant molèsties als veïns i veïnes i als comerciants.

Des de la seva obertura, el que havia de ser una mesura per donar prioritat als vianants i millorar l’accessibilitat ha passat a ser un mal de cap, ja que els vehicles s’aparquen sobre les voreres, ocupant el lloc de pas i incomplint la normativa.

SOLUCIONS PENDENTS
Davant d’això, els comerciants i els veïns i veïnes demanen a l’Ajuntament que instal·li elements de mobiliari urbà com unes jardineres, que serviran a la vegada per embellir el carrer i per evitar els aparcaments en zones prohibides que dificulten el pas dels vianants.

De fet, aquest tipus d’elements ja es contemplaven en el projecte original, però des de l’Ajuntament expliquen que no s’han pogut posar perquè formen part d’un procés de compra que engloba altres punts de la ciutat i que encara no s’ha fet.

De moment, per intentar solucionar els problemes de mobilitat, des del consistori s’han delimitat unes determinades zones on els repartidors i transportistes poden aparcar durant 15 minuts per descarregar i carregar les seves mercaderies.

A banda, com expliquen des de L’HDigital, des de l’Ajuntament també estan estudiant la possibilitat d’instal·lar un sistema de lectura de matrícules que reguli quins vehicles poden entrar i quins no al carrer.