El cas de presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu va marcar el Ple. Foto: Àlex Recolons / ACN

La proposta d’Esquerra Republicana de crear una comissió que segueixi la investigació oberta pel jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet sobre el Consell Esportiu no va prosperar. Els republicans van presentar una moció al Ple municipal que es va celebrar ahir a la tarda en la qual demanaven una comissió on el govern municipal compartís tota la informació que tingui sobre el cas. També proposaven que si en algun moment es creia convenient, el consistori exercís d’acusació particular com a part afectada. Durant el debat, el portaveu d’ERC, Antoni Garcia, va defensar que considerava que era una moció assumible per tots els partits i que esperava que tots els grups hi donessin suport.

Però no va ser així. Els tres regidors de l’Hospitalet en Comú i la regidora del PP hi van votar a favor, però el que Garcia va definir com “la pinça entre el PSC i Ciutadans” va fer que la moció d’Esquerra no arribés a bon port. I és que, si tota l’oposició hi hagués votat a favor, la comissió s’hauria aprovat, ja que els tres regidors implicats en el cas, Cristian Alcázar, Cris Plaza i Jaume Graells, es van absentar del debat i no van participar en la votació, de manera que el PSC estava en minoria amb 11 regidors, davant dels 13 que sumaven els partits de l’oposició. Però els cinc regidors de Ciutadans es van abstenir.

De fet, la intervenció de Miguel García, portaveu de Ciutadans, es va centrar en el paper dels republicans. El líder dels taronges va assegurar que “les presses d’Esquerra els delaten” a l’hora de presentar la moció i va acusar el portaveu dels republicans de voler-ne treure rèdit polític i d’utilitzar “mitges veritats o fins i tot mentides” per calumniar rivals polítics, “com porten fent amb mi des de fa molts anys”, va afegir. En aquest sentit, García va defensar que Ciutadans actuarà quan consideri que ho ha de fer, però que no es precipitarà “quan encara no sabem les conclusions finals de la jutgessa”.

Davant d’aquesta situació, Antoni Garcia va assegurar que taronges i socialistes “s’estan tapant les vergonyes” i va recordar les irregularitats sobre la gestió de l’estadi municipal que també investigarà una altra comissió i que comprendrien els anys que Miguel García va ser president de l’Hospi. El portaveu dels republicans va afirmar que no volen fer “cap caça de bruixes”, sinó que demanen la màxima transparència i “parets de vidre” a l’Ajuntament i que volen defensar els interessos de la ciutadania davant “d’un cas molt greu”.

“RES A AMAGAR”
Per la seva banda, els onze regidors del PSC que van continuar al Ple van votar en contra de la comissió. Els socialistes van defensar en tot moment que, des de l’entrada dels agents de la UDEF a la seu del Consell Esportiu dimecres 10 de juny, han donat tota la informació que tenen a tots els portaveus dels grups de l’oposició. En les seves intervencions, el portaveu del PSC al Ple, el segon tinent d’alcaldia Fran Belver, va assegurar que el Consell Esportiu de l’Hospitalet és una entitat independent que no depèn de l’Ajuntament i que el govern municipal no hi té cap control, tot i que l’alcaldessa mateixa va reconèixer que hi ha “una relació” i que “molts membres” del seu govern formen part de la Comissió Directiva de la qual han dimitit Alcázar, Plaza i Graells.

Núria Marín va assegurar que ella no té “res a amagar” i que “aquest govern no amagarà res” i va demanar als partits de l’oposició que “estiguin tranquils” perquè arribaran “fins al final” sobre el cas de presumptes irregularitats en la gestió financera. Belver va ser més dur i va dir al portaveu dels republicans que està vivint aquest cas “com una oportunitat”, acusant Garcia de mentir i d’utilitzar la informació per confondre els veïns i veïnes. De fet, va dir que si algú del govern “ha actuat d’una manera incorrecta”, i va remarcar que havia dit incorrecta i no il·legal, des dels socialistes demanarien responsabilitats.

Durant el debat de la moció, la portaveu de L’Hospitalet en Comú, Ana González, va demanar diverses vegades que l’alcaldessa comparegui en públic per donar “totes les explicacions necessàries a la ciutadania” i va lamentar que amb aquest cas s’estigui perjudicant la imatge de la ciutat i de la institució. La representant del Partit Popular, Sonia Esplugas, va exigir que el govern municipal entregui a la resta de partits la justificació de les subvencions que l’Ajuntament ha entregat al Consell Esportiu els últims anys i una còpia de l’auditoria que, com va avançar Línia L’H, va quedar interrompuda pel registre de la Policia Nacional.

UN PLE TELEMÀTIC
Just abans de començar el Ple, que havia de començar a dos quarts de cinc de la tarda però va arrencar amb quinze minuts de retard, Alternativa d’Esquerres va convocar una protesta davant de l’Ajuntament per denunciar que el govern de Marín havia decidit fer el Ple via telemàtica per evitar que hi hagués públic, tot i que la situació sanitària ja permetia fer-lo presencialment.

Esquerra també va protestar per aquesta decisió i, en la primera intervenció, Antoni Garcia va denunciar que, com la resta de treballadors i treballadores de la ciutat, els regidors i regidores haurien pogut anar presencialment al seu lloc de feina per fer el Ple municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram