robatoris escoles

La comunitat educativa mostra preocupació. Foto: Som Santa Eulàlia

Els últims mesos les notícies de robatoris a escoles de tota l’àrea metropolitana s’han multiplicat. Sense anar més lluny, a mitjan desembre els Mossos van detenir un grup especialitzat a furtar material de 22 centres educatius. Van ser interceptats amb un botí de 19.000 euros quan intentaven agafar un taxi per sortir del país.

Pel que fa a l’Hospitalet, hi ha constància del voltant d’una desena de robatoris a escoles des de l’estiu. Aquest fenomen ha estat intens al barri, on els lladres han entrat des del setembre a les escoles Paco Candel i Pompeu Fabra, a més de provocar destrosses a l’institut Jaume Botey.

També hi ha hagut casos recents a les escoles Josep Janés de Sant Josep i a l’escola Balaguer, de la Florida. El desembre, a més, l’Ajuntament feia públic que havia detingut un home com a presumpte autor d’un robatori amb força en una llar d’infants de Collblanc el dia de Nadal.

Tanmateix, fonts dels Mossos descarten a Línia L’H que estiguem davant d’una onada de robatoris a escoles o que hi hagi hagut un augment important de la incidència d’aquests fets. Davant d’aquests delictes, el primer que fa la policia és distingir entre si es tracta d’una bretolada o si l’autoria cal atribuir-la a una banda especialitzada. De fet, la digitalització de les escoles fa que cada cop hi hagi més material informàtic llaminer per als lladres.

Sigui com sigui, el maldecap i el neguit que generen els robatoris a la comunitat educativa és elevat. Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de la Pompeu Fabra, on van arribar a entrar a robar dos cops en una setmana, asseguren tenir un sentiment de “disgust” i “impotència”. Una sensació similar a la qual expressen els pares i mares de la Paco Candel. Cristian Gil, president de l’AFA d’aquesta escola i del Jaume Botey, declara que els robatoris generen “neguit” i “perjudiquen el funcionament de l’escola”. I és que patir un robatori implica que la direcció hagi de dedicar molt de temps a la paperassa de la denúncia i l’assegurança. Temps, per tant, que no dedica a la docència. Des de Som Santa Eulàlia demanen que es prenguin mesures, ja que consideren que el que ha passat “va més enllà d’una bretolada”. “Aquest és un tema prioritari, juntament amb altres mancances que pateixen els nostres centres”, afirma Khristian Giménez, membre de la junta.

Gil, a més, reclama que es porti a terme una revisió de les alarmes de les escoles, que solen estar obsoletes. Sobre això, des de l’Ajuntament informen que s’avaluaran i revisaran les alarmes de les escoles, i que aviat hi haurà una reunió entre el regidor d’Educació, David Quirós, la policia i la Generalitat per veure què es pot fer. Quirós, a més, ha enviat una carta a totes les direccions de les escoles informant de la problemàtica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram