Moment en què es va ocupar l’antiga bodega. Foto: Twitter (@Akelharre)

Una cercavila pel barri de Sant Josep convocada el dissabte 1 al vespre i en la que van participar, segons recullen diferents mitjans, unes 200 persones, va acabar amb l’anunci de l’ocupació de l’antiga bodega Charleston, situada al número 172 del carrer Enric Prat de la Riba.

Segons els impulsors d’aquest acte, van decidir ocupar l’edifici davant l’imminent anunci d’enderroc per construir, al mateix espai, un nou bloc de pisos. Consideren que és un nou exemple de la pressió urbanística que està vivint la ciutat, que ha encarit el preu dels pisos de compra i dels lloguers fins a nivells molt similars als que hi havia abans de l’esclat de la bombolla immobiliària, que va provocar la crisi econòmica.

La intenció dels ocupants d’aquest espai és convertir-lo en un nou “espai per al barri”, que ja han batejat com a ‘Can Teo’. La idea de tenir un local per als veïns i veïnes entronca amb una de les crítiques que fan des de la plataforma ‘Salvem Cosme Toda’, que davant de la construcció de diversos blocs de pisos al solar que ocupava l’antiga fàbrica de ceràmiques, fa mesos que denuncien que els equipaments i serveis del barri estan al límit de la seva capacitat abans que arribin nous veïns a la zona.

PATRIMONI EN PERILL
Sobre l’antiga fàbrica de ceràmica, des de la plataforma adverteixen que les galeries que s’estan enderrocant, amb sostres de volta de maó, estan incloses al Pla Especial de Protecció del Patrimoni que l’Ajuntament va elaborar, per això reclamen al consistori que les protegeixi.