Esquerra, PP i Ciutadans van presentar mocions per dedicar els romanents a polítiques socials. Foto: Línia

La proposta d’entregar els romanents dels comptes municipals al Ministeri d’Hisenda ha aconseguit unir tots els partits de l’oposició. Esquerra Republicana, Ciutadans, l’Hospitalet en Comú-Podem i el Partit Popular demanen al govern municipal de Núria Marín que no entregui aquests diners del pressupost de l’Hospitalet a l’Estat.

Abans de l’estiu, els republicans van portar una moció al Ple on demanaven que tots aquests diners es dediquin “a polítiques d’atenció a les persones, a ajudar al petit comerç i a donar un impuls a la petita i mitjana empresa” local amb l’objectiu de “sortir de la crisi provocada per la Covid-19”. Per això, a través d’un comunicat, reclamen a Marín que “es planti davant dels intents del govern espanyol de confiscar els romanents dels ajuntaments”.

També es va expressar així la portaveu del PP, Sonia Esplugas, que va demanar a l’alcaldessa que “no cedeixi els estalvis dels nostres veïns al govern de Pedro Sánchez”.

“ACORD POSITIU”
Tot i que els socialistes van votar a favor de la moció presentada per ERC al Ple, i per algunes de similars presentades pel PP i Cs, el partit veu bé el pacte entre el Ministeri d’Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis.

El primer secretari de la federació local, Cristian Alcázar, va dir a L’HDigital que considera que “es tracta d’un acord positiu” que permetrà a la ciutat disposar dels seus estalvis.