L’escriptor i periodista Alberto Gil situa ‘Las jaurías’ a la frontera entre Portugal i Espanya. Foto: Ajuntament

La novel·la ‘Las jaurías’ s’ha emportat el catorzè Premi L’H Confidencial de novel·la negra, que entrega l’Ajuntament de l’Hospitalet juntament amb Roca Editorial.

El periodista i escriptor madrileny Alberto Gil és autor d’aquesta història, protagonitzada per un periodista que investiga un crim polític amb el poble extremeny de La Raya com a teló de fons. De fet, ser una novel·la de frontera situada entre Portugal i Badajoz és el que ha valorat especialment el jurat, que va triar aquesta història com a guanyadora per unanimitat entre els 160 originals que va rebre aquest any el certamen literari.

Abel Castro és un periodista que investiga l’assassinat d’un general portuguès per part de la policia política de la dictadura portuguesa. Gil aprofita aquesta història per retratar els excessos de les dues dictadures feixistes de la península, la lusa de Salazar i el franquisme, i la seva connivència amb el contraban i l’oligarquia local.

El lliurament del premi, que compta amb una dotació de 12.000 euros i la publicació de la novel·la, es farà el 28 de novembre en un acte a la Biblioteca La Bòbila.