Un pacient ingressat i un professional a l’edifici annex de Bellvitge. Foto: ACN

L’edifici annex de l’Hospital de Bellvitge va entrar en funcionament a finals de gener. Es tracta d’un espai construït en pocs mesos que ha de concentrar tots els pacients amb Covid, per tal d’evitar que entrin en contacte amb la resta de malalts que hi ha al centre, una missió que s’està aconseguint amb èxit, tal com explica el doctor Javier Tapia, subdirector mèdic de Bellvitge. De moment, encara hi ha persones contagiades de coronavirus a l’edifici vell, ja que la xifra de pacients supera el nombre de llits disponibles a l’annex, però Tapia espera que aviat es puguin concentrar tots a l’edifici nou, gràcies al descens de persones ingressades que està registrant l’hospital.

Els més crítics també continuen a l’edifici vell, ja que allà és on hi ha les UCIs, que a 5 de febrer comptaven amb 44 persones ingressades per Covid. El subdirector mèdic detalla que a l’annex hi treballen 200 professionals, entre persones que ja estaven a l’hospital i noves contractacions.

Des dels sindicats reconeixen la contractació de personal per atendre aquest nou espai, però com expliquen des de CGT, l’increment de la plantilla no ha aconseguit cobrir totes les places vacants que hi ha al centre. Una manca de personal que adverteixen que no és nova, sinó que s’arrossega de fa anys. A més, critiquen que el centre no hagi volgut que els torns dels qui treballen a l’edifici annex siguin rotatius, tal com demanava la plantilla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram