El parc de les Planes, que ja havia tancat l’accés a la zona de jocs infantils, serà un dels espais que tancarà les fonts. Foto: Arxiu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha tancat les fonts públiques dels més de cinquanta parcs que gestiona en una trentena de municipis. L’ens ha pres aquesta decisió d’acord amb els diferents ajuntaments metropolitans per reduir el risc de contagi del coronavirus Covid-19. La qüestió és que, en aquestes fonts, la gent acostuma a beure directament, és a dir, apropant-hi la boca o amb les mans. I aquestes són algunes de les parts del cos a través de les que més s’encomana i s’expandeix aquesta pandèmia.

Per això, l’AMB i els ajuntaments han decidit deixar les fonts sense aigua. A més, han instal·lat senyalització específica perquè ningú les faci servir per error. Un cop s’acabi l’estat d’alarma i s’aixequi el confinament, l’ens ja ha anunciat que netejarà i desinfectarà totes les fonts i les instal·lacions dels parcs, com es fa habitualment, perquè es puguin tornar a fer servir.

Tot i aquesta mesura extraordinària, des de l’AMB expliquen que això només afecta les instal·lacions d’ús comunitari, com poden ser les fonts, però que la qualitat de l’aigua està garantida, també la que arriba a les llars.

A l’Hospitalet, aquesta mesura afectarà el parc de Can Buxeres, el de Bellvitge i el de les Planes. Aquests són els mateixos parcs que, amb anterioritat, ja havien tancat els accessos a les zones de parcs infantils.