Els equips municipals comencen a plantar els més de 900 arbres. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha anunciat que els equips municipals han començat a plantar més de 900 arbres en diferents zones de la ciutat. Des del consistori expliquen que els nous arbres es repartiran per tots els barris, per això s’han creat dos equips de treball que es repartiran la zona nord i la zona sud.

Segons expliquen des del consistori, més de mig miler d’aquests nous arbres es plantaran en parcs i jardins, com a nova zona “d’estada i gaudi de la ciutadania”. La resta, gairebé 400, es plantaran als carrers i places, aprofitant els escocells que estiguin buits o en els que hi hagi arbres que s’han assecat.

Per evitar aquest tipus de problemes, l’Ajuntament afirma que els nous arbres estaran més adaptats a l’ecosistema urbà i tindran capacitat d’adaptació al canvi climàtic, tal com contempla el Pla director de verd urbà que impulsa el govern de Núria Marín.

L’anuncia de la plantació d’aquests nous arbres, que segons el consistori s’anirà fent fins a finals de maig, ha estat rebut amb escepticisme per veïns i entitats que, des de fa temps, denuncien la falta d’arbres als carrers de la ciutat i de zones verdes i espais que ajudin a combatre la contaminació de l’aire de la segona ciutat de Catalunya.

Des de L’Hospitalet Verd critiquen que aquests nous arbres són massa petits i no tenen la mateixa capacitat per reduir la contaminació com els arbres de més envergadura i de més edat que s’han talat recentment en alguns barris, com els pins de l’avinguda Pau Casals. També hi ha veïns que reclamen saber quants arbres s’han talat els darrers anys per poder comparar la xifra amb els que l’Ajuntament ha anunciat que plantarà.