La Xarxa Groga critica que l’inici del curs escolar a la ciutat ha estat marcat per la instal·lació de nous barracons a centres com l’Institut-Escola Pere Lliscart, l’Institut Jaume Botey, l’Escola Pep Ventura i l’Escola Milagros Consarnau.

Aquests centres se sumen als altres dos, les escoles Paco Candel i Ernest Lluch, que tenen tots els seus alumnes en mòduls provisionals des de fa vuit anys, esperant que es construeixen els edificis definitius.

NOUS BOLETS
En el mateix comunicat, els membres de la Xarxa Groga de la ciutat també denuncien que el curs va arrencar “amb els centres molt plens i amb nous bolets” com el que es va obrir, per tercer any consecutiu, al grup de P3 del barri de Santa Eulàlia.

De fet, l’augment de matrícules ha provocat que s’hagin creat grups extraordinaris en diferents centres i que s’hagi augmentat la ràtio, arribant a superar la capacitat ordinària de les diferents classes.

De fet, des del grup adverteixen que, tenint en compte les previsions de matrícula viva d’aquest curs, es podrien arribar a superar les més de 2.000 peticions que es van atendre durant el curs passat. Això els fa pensar que, a mesura que el curs avanci, s’aniran saturant els centres i les aules s’aniran massificant.

A banda d’aquests problemes endèmics, alguns centres han tingut avaries, com la inundació que hi va haver al Pau Sans.