Les instal·lacions d’Stahl Ibérica, on abans hi havia la BASF. Foto: Google Maps

Un tècnic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha confirmat les sospites de l’Associació de Veïns Independent de Bellvitge. La pudor de gas que s’ha sentit al barri durant aquest estiu, i que a diversos veïns i veïnes els ha provocat irritacions i molèsties, provenia d’uns dipòsits de l’antiga BASF.

L’especialista de l’AMB ha confirmat que la pudor sortia d’un dipòsit obert que l’empresa química encara té. De fet, el tècnic els va explicar que la companyia ja l’estava buidant, però que l’operació encara no s’havia acabat i que, per això, la pudor havia arribat al barri.

En aquest sentit, tant des de l’AMB com des de l’Ajuntament han exigit a la química que buidi tan de pressa com sigui possible aquest dipòsit perquè deixi de sortir-ne aquest gas que provoca problemes de salut a alguns veïns i veïnes de Bellvitge.

A més, l’entitat metropolitana ha pres mostres del producte que hi ha emmagatzemat al dipòsit per analitzar-lo i saber què és i per què provoca molèsties.

A principis de juny, alguns veïns ja van advertir que la pudor podia sortir d’aquelles instal·lacions, ara de l’empresa Stahl Ibérica, però un tècnic de l’Ajuntament ho va descartar després d’inspeccionar la planta.

Tot i que la fàbrica està ubicada entre la carretera del Mig i el carrer Crom, al barri del Centre, els veïns de Bellvitge han estat els més afectats perquè són els que hi viuen més a prop.