Les persones grans són un dels col·lectius més colpejats per la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus. Foto: Arxiu

El coronavirus ha provocat estralls en molts sectors de la societat, però un dels que més ha patit les conseqüències de la pandèmia ha estat el de les persones més grans. Els avis i àvies són un dels col·lectius més vulnerables a la malaltia, un dels que la pateixen amb més virulència. Per això, les residències de gent gran i la gent que es dedica a acompanyar-los són un dels grups de treballadors i treballadores que més directament han patit la situació.

És per això que la Fundació Santa Eulàlia ha impulsat un servei per atendre a les persones dependents que vivien a casa seva i que, de cop i volta, s’han quedat sense els cuidadors que els atenien i que els proporcionaven les cures que necessiten durant la seva rutina. De moment, ofereixen vuit places per a ajudar les famílies i les persones grans que es trobin en aquesta situació.

A més, la Fundació també ha posat en marxa un servei d’atenció a aquelles persones que no eren ateses pels Serveis Socials de l’Ajuntament o que feia anys que no necessitaven els seus serveis però que ara, amb la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia, sí que estan en risc. Aquesta xarxa s’ha posat en marxa amb la col·laboració de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Per seguir atenent totes les persones que es beneficien dels seus serveis, la Fundació Santa Eulàlia i Sant Roc han posat en marxa una campanya per recollir donatius. L’objectiu és arribar als 10.000 euros, que garantirien la viabilitat dels projectes d’aquestes dues entitats sense afany de lucre, que l’any passat van atendre més de 2.500 persones amb diverses necessitats. Els donatius es poden fer a la pàgina web http://www.fsantaeulalia.org/fes-la-teva-donacio/, on ja s’han recollit 2.415 euros.