Alcázar CN PSC

Alcázar durant la celebració del Consell Nacional del PSC, a l’octubre. Foto: PSC

La Fiscalia demana quatre anys i sis mesos de presó per a Cristian Alcázar, segon tinent d’alcaldia, i per a l’exregidor socialista Cristóbal Plaza, per un presumpte delicte d’estafa i un altre contra la Seguretat Social per suposadament haver simulat l’acomiadament de Plaza com a director del Consell Esportiu l’any 2016, tal com ha avançat El Mundo. Aquesta és una peça separada del cas de presumpta malversació de fons que afecta l’ens esportiu i l’Ajuntament i en el qual també figura com a investigada l’alcaldessa, Núria Marín.

A l’escrit d’acusació s’assenyala que Alcázar i Plaza s’haurien posat d’acord perquè el segon obtingués “un indegut benefici econòmic”. El fiscal exposa que Alcázar va argumentar l’acomiadament de Plaza basant-se en un descens dels ingressos del Consell Esportiu que mai no hauria tingut lloc, atès que al tancament d’aquell exercici l’entitat –que no té ànim de lucre– va registrar un saldo positiu de 598 euros i tenia una previsió positiva de cara al 2017 de 217 euros.

En aquest sentit, la Fiscalia considera que no hi havia causes “econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció” que justifiquessin l’acomiadament, pel qual Plaza va acabar cobrant una indemnització de 47.147,62 euros autoritzada per Alcázar. Tanmateix, el fiscal assenyala que aquest pagament s’hauria fet d’amagat de l’Ajuntament i de la junta de l’ens esportiu. Una privació d’informació que, segons el ministeri fiscal, respondria a la voluntat “de mantenir una situació de normalitat”.

A més, cal recordar que en el seu moment el regidor socialista Jaume Graells, el denunciant del cas, va dir que la marxa de Plaza del Consell Esportiu hauria estat voluntària i no un acomiadament. Sense anar més lluny, el mateix Plaza va enviar una carta a totes les persones vinculades al Consell en la qual exposava que posava “punt final” a la seva vinculació amb l’esport, i va ser objecte de fins a quatre festes de comiat –en concret els dies 19, 20, 21 i 22 de desembre del 2016, segons detalla el fiscal a l’escrit–, uns fets que, tal com considera la Fiscalia, no encaixen amb la realitat d’un acomiadament. De fet, sis mesos després el PSC va contractar Plaza com a assessor i el 2019 va entrar al govern com a regidor d’Esports, càrrec que va haver de deixar un any més tard, quan va esclatar l’afer.

Per altra banda, l’escrit del ministeri fiscal assenyala que Plaza, “prèvia sol·licitud per part seva”, va rebre 6.486,96 euros en concepte de prestació d’atur durant els mesos transcorreguts entre la seva marxa del Consell Esportiu i el seu nomenament com a assessor a l’Ajuntament.

Per tot plegat, la Fiscalia reclama als dos que retornin al Consell Esportiu de forma conjunta els 47.147,62 euros de la indemnització, mentre que a Plaza li demana la restitució de les quantitats percebudes de manera indeguda en concepte de prestació d’atur.

Sigui com sigui, Alcázar va sol·licitar fa uns mesos l’arxivament de la causa oberta contra ell i va defensar la seva actuació en tot moment.

Per la seva banda, el grup de L’H En Comú té la intenció de presentar en els pròxims dies escrit d’acusació contra Alcázar i Plaza per la peça separada sobre l’acomiadament presumptament simulat del segon, i ha lamentat que l’acusació particular de l’Ajuntament hagi rebutjat fer el mateix. Des del grup municipal d’ERC han tornat a reclamar la dimissió “immediata” d’Alcázar com a segon tinent d’alcaldia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram