El coronavirus i la situació econòmica són els principals mal de caps dels veïns i veïnes de l’Hospitalet. Foto: Àlex Recolons/ACN

La Covid s’ha convertit en la principal preocupació dels ciutadans de l’Hospitalet. Així ho diu el Baròmetre d’opinió pública de la ciutat publicat per l’Ajuntament. Nou de cada deu veïns i veïnes es mostren molt o bastant preocupats per la situació que la pandèmia ha provocat. Més d’un 40% se senten preocupats, mentre que gairebé un 25% senten incertesa.

Quan es pregunta quina és la principal preocupació a escala familiar, el coronavirus també apareix com la principal. Ho és per un 45,3% dels ciutadans. De fet, un terç dels ciutadans van explicar que era la primera preocupació quan els enquestadors els van fer la pregunta.

INCERTESA ECONÒMICA
L’atur i l’economia són la segona i la tercera preocupació pels veïns i veïnes de l’Hospitalet. Tot i que aquests temes ocupaven la mateixa posició en el Baròmetre de l’any passat, però ara creix la preocupació, que passa del 19 al 28% en el cas de l’atur. També augmenta el neguit dels ciutadans pels problemes de salut, que passa a ser de gairebé un 15%.

La pandèmia ha fet que la principal preocupació de l’any passat, la inseguretat i la delinqüència, caigui fins a la cinquena posició. És la resposta del 12% dels ciutadans i només un 4% ho anomenen com el principal problema. Aquestes dades contrasten amb les de l’any passat, quan la inseguretat angoixava al 19,5% dels hospitalencs i les hospitalenques.

CAU LA VALORACIÓ DE MARÍN
El Baròmetre també permet veure com creix el nombre de ciutadans que consideren que l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, no està exercint correctament el seu càrrec. Si el 2019 només eren un 24,4% els que ho pensaven, gairebé un de cada quatre veïns i veïnes, ara la xifra puja fins al 29%, gairebé un terç dels ciutadans.

Marín també perd el nombre de suports que consideren que és una bona alcaldessa, ja que ara són poc més de la meitat dels veïns, un 56%. En canvi, el 2019 ho pensaven dos terços dels riberencs i les riberenques (62%).

Una de les dades curioses és que el regidor amb més notorietat per part dels participants al Baròmetre, el nom més citat per part dels enquestats, és el de Cristian Alcázar. El segon tinent d’alcalde i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, està imputat pel cas de presumpta corrupció en la gestió del Consell Esportiu de la ciutat que va esclatar el juny de l’any passat.