La ciutat està sent un punt clau en la campanya de les eleccions espanyoles de diumenge. Coneixedor de la importància del graner de vots riberenc, el PSC va obrir foc el 4 de desembre amb un míting a la Farga, on el seu candidat a president, Pedro Sánchez, juntament amb la número 1 per Barcelona, Carme Chacón, i l’alcaldessa, Núria Marín, va tornar a prometre el soterrament de les vies i es va comprometre a derogar la llei mordassa i la Lomce.

L’endemà, la disputa pel vot tradicional d’esquerres va pujar un nivell amb el desembarcament de la cúpula de Podem al Sergio Manzano. El presidenciable lila, Pablo Iglesias, acompanyat pel cap de llista per Barcelona, Xavi Domènech, per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i pel número 2 de Podem, Íñigo Errejón, va assegurar que la seva pàtria són “els hospitals, les escoles i els drets socials” i que si guanya les eleccions “hi haurà referèndum”.

Per altra banda, ERC ha preferit instal·lar carpes als barris explicant els punts principals del seu programa per a les “últimes eleccions generals a Espanya” on es presentaran, segons la formació independentista. Tanmateix, sembla que l’eix nacional ha quedat en un segon terme a l’Hospitalet, tot i la visita del número 2 de Democràcia i Llibertat, Carles Campuzano, que va demanar més suport pels aturats de més de 45 anys.

Pel que fa al PP, la número 3 per Barcelona, Alícia Sánchez-Camacho, va visitar Bellvitge el passat dia 4, on va tornar a defensar la unitat d’Espanya.

Ciutadans, per la seva banda, intentarà repetir la seva victòria del 27S a la ciutat. El seu cap de llista a Catalunya, Juan Carlos Girauta, tancarà la campanya catalana taronja a l’Hospitalet divendres, previsiblement amb Albert Rivera, veí de la ciutat que ha lamentat la pintada de “nazis” que va aparèixer ahir a la seu local de C’s.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram