Cris Plaza, Cristian Alcázar, Núria Marín (al centre) i Jaume Graells (segon per la dreta) en un acte organitzat pel Consell Esportiu de l’Hospitalet. Foto: Twitter (@jaumegraells)

El sisè tinent d’alcaldia i responsable de les àrees d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells, ha comunicat a l’alcaldessa Núria Marín aquest matí la seva voluntat de deixar les seves responsabilitats al govern municipal arran del cas de presumptes irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet que ell mateix va denunciar.

A través d’un nou comunicat ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè s’ha sentit “profundament sol i amb molt poc suport institucional” i del seu partit. Graells considera que “no s’ha actuat amb fermesa i amb una veritable voluntat d’esclarir els fets” que ell va posar en coneixement de l’alcaldessa el 4 de febrer.

L’exresponsable d’Esports diu haver rebut amb perplexitat la decisió de la direcció nacional del PSC que ahir, a través de la seva número dos, Eva Granados, va dir que no apartaria els dos regidors investigats, Cristian Alcázar i Cris Plaza, perquè el codi ètic dels socialistes només ho contempla un cop s’inicia el judici oral. Davant d’aquesta postura, Graells es pregunta si el PSC ha d’esperar “que un jutge ens digui si hem fet les coses bé o malament” i creu que el partit hauria de “reaccionar amb celeritat davant els fets denunciats”.

En aquest sentit, Graells està sorprès perquè s’ha pres aquesta decisió sense que ningú, ni del partit ni del govern municipal, li hagi demanat la seva versió dels fets o les proves que va aportar a la policia al denunciar el cas. De fet, considera que davant la denúncia que va fer a principis de febrer a l’alcaldessa Marín, el partit hauria d’haver posat en marxa immediatament “un procés d’investigació intern”.

Davant d’aquesta –segons ell– inacció del partit i del govern municipal, Graells ha decidit renunciar a les seves responsabilitats com a sisè tinent d’alcalde i com a regidor d’Educació, Esports i Joventut. També ha deixat el càrrec de vocal a la Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

De moment no deixa l’acta de regidor ni el grup del PSC a l’Ajuntament, de manera que el govern de Marín manté la majoria absoluta al Ple. Graells renuncia als càrrecs “fins que no s’esclareixin els fets i es depurin responsabilitats”.