La cantant de la Florida, Gisela Quirós, explica que el pas per la televisió “ha sigut una brutalitat”. Foto cedida

Gisela Quirós fa anys que canta. Ho feia en un restaurant de la ciutat, amenitzant els sopars abans de la pandèmia, i ho va fer des del balcó de casa seva durant el confinament, quan els veïns pujaven al terrat per poder-la veure en directe. Com ha explicat a Línia L’H, “la música és la meva vida”. Un sentiment que va transmetre a la perfecció en l’actuació que va protagonitzar al concurs televisiu Got Talent, de Telecinco. Quirós va interpretar el bolero ‘La llorona’, de Chavela Vargas, una cançó que va emocionar al públic, al jurat i a ella mateixa, que va recordar que la canta amb la seva àvia, que pateix demència, perquè cantar juntes l’ajuda a no desorientar-se.

El pas per la televisió “ha sigut una brutalitat”, diu Quirós, que no para de rebre missatges a través de les xarxes socials. Assegura que se sent molt afalagada per tot el suport que rep, en gran part des d’Amèrica del Sud, on la seva versió del famós bolero de Chavela Vargas està triomfant.

PROJECTES EN MARXA
La situació sanitària ha fet que el seu èxit a la televisió no s’hagi traduït en noves actuacions, però Quirós espera que aquest estiu pugui tocar amb públic en alguna festa major de la ciutat. Per ara, un dels projectes que té en marxa és la gravació d’un disc amb un dels grans referents musicals de la Florida, Antonio Orozco.

Com explica la cantant, ella s’apunta a tots els concursos que troba, i un d’aquests va ser per versionar una cançó d’Orozco, amb qui assegura que estava destinada a trobar-se, tant per ser del mateix barri com pels orígens dels dos. Per ella, el cantant del barri sempre ha estat un “referent musical i personal”.
De fet, Quirós creu que el suport i les ajudes que s’ofereixen des de llocs com el centre Ana Díaz Rico per poder dedicar-se a la música són un dels factors clau perquè el barri sigui un planter extraordinari pel talent musical.

Per ella, ser de la Florida també l’ha marcat, tant musicalment com personal. Per això pensa que “mai s’ha de renegar de res ni d’on vens”, perquè gràcies a venir d’aquí “soc qui soc”.

TOCAR DE PEUS A TERRA
Tot i els bons resultats que està aconseguint al món musical, també va guanyar el concurs L’H té talent, Gisela Quirós continua estudiant la doble titulació d’educació infantil i primària, amb l’objectiu de fer la menció de música.