El projecte vol atraure empreses biomèdiques a la ciutat. Foto: Ajuntament

Potenciar el clúster biomèdic de Bellvitge i convertir-lo en un referent internacional pel que fa a la innovació en l’àmbit de la salut. Aquest és l’objectiu del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) que s’ha posat en marxa i que es desenvoluparà fins a finals del 2020.

La intenció dels seus participants és incorporar el teixit empresarial del sector al projecte i treballar perquè noves indústries que es dediquen a la biomedicina i a la innovació mèdica s’instal·lin a la zona de Bellvitge. D’aquesta manera també es vol convertir aquesta zona i aquest sector en una “palanca d’oportunitats” per a la resta d’indústries de la ciutat i, fins i tot, de l’àrea metropolitana. Des de l’Ajuntament consideren que aquesta aposta crearà molts nous llocs de treball i lliguen el desenvolupament d’aquest sector al projecte urbanístic que marca el PDU Granvia.

SUPORT INSTITUCIONAL
En la presentació d’aquest projecte, que es va fer a la seu de Gornal Activa el 31 de gener, es va poder comprovar el suport que donen les diferents administracions a aquesta iniciativa.

Els impulsors d’aquesta iniciativa són l’Ajuntament, l’IDIBELL i la Fundació Josep Finestres, que compten amb la participació de la UB i l’ICO i la col·laboració de l’Hospital Universitari de Bellvitge. A més, també hi donen suport el govern de la Generalitat i el programa FEDER.