La protesta dels treballadors davant de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Foto: Pau Massip

Sense diners ni les eines adequades per atendre correctament a la ciutadania que ho necessita. Aquest és el pa de cada dia que es troben els treballadors i treballadores de les diferents àrees de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Una situació que s’ha desbordat amb la pandèmia, portant el personal al límit. “Estem desbordats” clama una plantilla que ha decidit impulsar una assemblea per evidenciar tots els problemes i deficiències que té el departament i preparar mobilitzacions que obliguin el govern municipal a prendre alguna mesura per solucionar-ho.

Per començar, la seixantena de treballadores i treballadors que es van trobar en la primera assemblea, celebrada dijous 4 a l’Auditori Barradas, van plantar-se a la plaça de l’Ajuntament, davant del consistori, per fer sentir el seu malestar al govern de Núria Marín. Amb proclames com “no volem famílies al carrer” o “tancar els ulls no soluciona la pobresa”, els professionals volen fer evident que les seves protestes volen servir per millorar l’atenció que ofereixen als veïns i veïnes que més ho necessiten. “Si no ens miren a nosaltres, no miren als usuaris” asseguren des d’un sector que acumula anys de malestar i d’estrès i que cada dia veu situacions més dures des de primera línia.

SENSE DIRECCIÓ
Pels treballadors i treballadores de Serveis Socials, un dels grans problemes del departament dirigit per Jesús Husillos és que no hi ha cap Pla d’Acció que marqui les directrius que han de seguir els professionals a l’hora d’atendre els ciutadans per respondre a les seves necessitats. Com retratava molt gràficament un treballador sobre la manca de recursos, “si a mi em donen un martell, jo he d’anar donant cops de martell”.

Les mancances s’acumulen i en tenen a totes les àrees, des de la falta absoluta d’habitatges d’emergència per a famílies desnonades fins a l’extrem que, en plena pandèmia, no hi ha punts de distribució d’aliments a tots els barris.