La diputada riberenca de Ciutadans, Noemí de la Calle, ha estat l’encarregada de defensar la proposta al Parlament. Foto: Ciutadans l’Hospitalet

El Síndic de Greuges obrirà una investigació d’ofici davant les denúncies per maltractaments que han presentat diversos residents i familiars contra la residència Domusvi de l’Hospitalet. Un cas que hauria començat el 2018. Així ho ha aprovat el Parlament després que Ciutadans presentés una proposta reclamant l’actuació del Síndic de Greuges. L’encarregada de presentar i defensar la proposta ha estat la diputada riberenca Noemí de la Calle.

Així doncs, el Síndic de Greuges té sobre la taula el cas d’aquest centre per a persones de la tercera edat de Can Buxeres, on diversos familiars s’han queixat i han presentat denúncies pel que consideren mala praxi, maltractaments i abandonament dels seus familiars que viuen al centre. La proposta presentada pels taronges també demana que es faci “un informe específic sobre les denúncies per part d’aquests familiars de residents”. Finalment, demanen que comparegui el Síndic per explicar la feina un cop l’hagi enllestida.

Per altra banda, de la Calle també ha demanat explicacions al Govern “sobre la seva actuació en aquesta residència de l’Hospitalet” i ha assegurat que “la deixadesa de la Generalitat respecte a les residències” ha incidit “negativament en la gestió de la pandèmia”. Per això, el partit demana al Síndic de Greuges que “actuï per defensar els drets de tots els catalans afectats per aquesta situació”.