El Parlament ha sol·licitat la compareixença de l’alcaldessa Núria Marín i del regidor Cristian Alcázar pel cas del Consell Esportiu. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet

La Comissió d’Afers Institucionals ha aprovat la petició de compareixença de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, perquè doni explicacions sobre el cas de presumptes irregularitats econòmiques al Consell Esportiu de l’Hospitalet.

A més de Marín, els partits també han demanat que compareguin els regidors Cristian Alcázar i Cris Plaza, detinguts per la Policia Nacional durant els escorcolls i deixats en llibertat amb càrrecs pel jutge mentre continua la investigació, així com del també regidor Jaume Graells, que va denunciar els fets a la policia després d’explicar-ho a l’alcaldessa a principis d’any.

Tots els partits del Parlament han votat a favor de la compareixença excepte el PSC, que tal com ha explicat el diputat Ferran Pedret consideren que el tema està en mans dels tribunals i és la jutgessa qui n’ha de treure l’entrellat.

La proposta ha estat presentada per Esquerra, que assegura que “és flagrant la manca de transparència” per part del govern de Núria Marín sobre aquest cas. Tal com ha dit el regidor republicà Jordi Orobitg, han presentat aquesta sol·licitud de compareixença perquè volen atendre la petició feta pel portaveu d’ERC de l’Hospitalet, Antoni Garcia, que reclama respostes al govern municipal davant totes les preguntes que suscita el cas.

Catalunya en Comú Podem també ha sol·licitat la compareixença, en aquest cas perquè considera que cal donar explicacions al Parlament quan una entitat rep diners de la Generalitat, com és el cas del Consell Esportiu.

De fet, tal com va explicar Nació Digital, la setmana passada la Unitat de Delictes Financers de la Policia Nacional va entrar a la Generalitat i a la Diputació, presidida per Núria Marín, per buscar documents i informació sobre els pagaments que aquestes administracions han fet al Consell Esportiu de l’Hospitalet.

També han votat a favor de la compareixença els diputats de Ciutadans, tot i que al Ple de l’Hospitalet sempre s’han mostrat contraris a crear comissions d’investigació perquè l’alcaldessa i els regidors donin explicacions sobre els fets.