El Parlament debatrà si reclama a la justícia que reobri el cas sobre l’assassinat de Pedro Álvarez. Foto: Arxiu

El Parlament haurà de debatre una proposta per exigir a la justícia que reobri la investigació sobre l’assassinat de Pedro Álvarez abans que prescrigui el cas. Tal com recull l’ACN, els grups parlamentaris de Junts, Esquerra, els Comuns i la CUP han presentat una proposta perquè la cambra catalana se solidaritza amb la família del jove assassinat a l’Hospitalet el desembre del 1992.

En una roda de premsa conjunta, els partits han reclamat que s’acabi la impunitat policial i recorden que el principal sospitós del crim, que fins i tot va estar uns dies empresonat després dels fets, és un agent del cos de Policia Nacional.

Els diferents partits denuncien que aquesta situació d’impunitat passa en “massa casos”, tal com va explicar el diputat de Catalunya En Comú Podem Marc Parès, i volen evitar que es “perpetuï com una pràctica habitual”, com va reblar Natàlia Sánchez, diputada de la CUP. Pel diputat José Rodríguez, l’assassinat de Pedro Álvarez és un “delicte d’Estat” i va voler mostrar el seu suport a la família de la víctima i a la plataforma que ha lluitat perquè el cas no acabi prescrit sense resoldre’s, tal com també va fer el diputat de Junts Francesc de Dalmases.

Membres d’aquesta plataforma també van participar en l’acte i ho van aprofitar per reclamar, una vegada més, la reobertura del cas per exigir que s’acabin aquests tipus d'”abusos de poder”. En aquest sentit, van denunciar que el cas és ple d’incongruències que han dificultat la investigació.

Per altra banda, la proposta que els quatre partits portaran al Ple del Parlament també demana a TV3 que emeti el documental que s’ha elaborat sobre el cas i que, per culpa del coronavirus, no s’ha pogut presentar en diferents festivals i exhibicions tal com estava previst.