John Hoffman, conseller delegat de GSMA, l’empresa que organitza el Mobile World Congress. Foto: Alan Ruiz Terol / ACN

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha anunciat que el Mobile World Congress de l’any que ve no se celebrarà de l’1 al 4 de març, com estava previst, sinó que s’endarrereix fins a finals de juny. L’objectiu dels organitzadors del congrés de telefonia més important de la indústria tecnològica és aconseguir que hi hagi una major presència d’assistència a l’esdeveniment.

Segons Hoffman, hi ha un interès “molt fort” de les empreses per assistir presencialment al congrés. En declaracions recollides per l’ACN, el conseller delegat preveu que vagin al MWC el 85% dels expositors mundials que hi havia fins ara. També ha volgut recalcar que aquest canvi de dates serà puntual i ha assegurat que l’edició del 2022 es tornarà a celebrar en les dates previstes.

En aquest sentit, l’edició d’aquest any es va acabar suspenent després que diferents empreses anunciessin que es retiraven del congrés i que no enviarien els seus treballadors a l’esdeveniment. Per altra banda, GSMA ha desenvolupat un sistema per poder celebrar el congrés virtualment, però reconeix que les empreses que hi volen participar prefereixen fer-ho presencialment.

CELEBRA LA DECISIÓ
Després de conèixer la decisió presa pels organitzadors, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha celebrat l’anunci de posposar el Mobile World Congress. Per Marín, aquest canvi “garanteix la celebració d’aquesta gran cita tecnològica global amb totes les garanties sanitàries, donant temps a la lluita contra la pandèmia i a la comercialització de les primeres vacunes”.

La suspensió del congrés aquest any va suposar un cop molt dur per la ciutat, ja que molts hospitalencs i hospitalenques aconsegueixen treballar-hi en diferents àrees. També va afectar el sector hoteler, comercial i de restauració, que durant els dies del Mobile aconsegueix molta clientela.