La Comissió Directiva del Consell Esportiu de l’Hospitalet, presidida pel regidor Cris Plaza (al centre). Foto: CEL’H

La investigació de la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) per presumptes delictes de desviament de subvencions, malversació de diners públics, blanqueig i falsedat documental al Consell Esportiu de l’Hospitalet va acabar ahir amb tres detinguts. Dos són regidors del govern municipal. Es tracta del segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, que en l’anterior mandat va ser responsable de l’àrea d’Esports i president del Consell, i Cris Plaza, actual regidor adjunt d’Esports i qui va prendre el relleu d’Alcázar al capdavant de l’entitat.

Segons ha avançat SER Catalunya, els dos regidors van ser detinguts al vespre, quan els agents de la Policia Nacional van acabar l’escorcoll a l’entitat, i van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria de la Verneda. També ha quedat en llibertat el director esportiu del Consell, Eduard Galí, que ha quedat a disposició judicial sempre que el jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet, encarregat del cas, el requereixi, tal com recull l’ACN.

Alcázar, que recentment ha estat escollit primer secretari del PSC de l’Hospitalet, va ser president del Consell Esportiu de l’Hospitalet durant vuit anys, mentre va ocupar la regidoria d’Esports. L’any passat va deixar el càrrec en mans de Cris Plaza, que lidera aquesta àrea com a adjunt. Alcázar continua al Consell com a vocal de la Comissió Directiva, on hi ha sis membres escollits per l’Ajuntament dels 12 representants que la formen.

Per altra banda, Eduard Galí és el director esportiu del centre des del 2017, quan Plaza va deixar el càrrec de secretari tècnic del Consell per passar a ser assessor d’Esports del govern municipal del PSC, tal com recull L’HDigital. Segons La Directa, l’actual regidor d’Esports va entrar al Consell a finals dels 90 i des del 2001 n’era el màxim responsable tècnic.

Fonts municipals han explicat a Línia L’H que l’any passat l’Ajuntament va atorgar una subvenció de 210.000 euros al Consell perquè faci les seves activitats. Una subvenció que asseguren que s’hauria tornat a entregar si el procés no hagués quedat aturat pel coronavirus. A més, el Consell, que es defineix com una entitat sense ànim de lucre, també rep aportacions econòmiques de la Generalitat i la Diputació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram