martí i julià

Aspecte actual del carrer Martí i Julià. Foto cedida

Com cada estiu, les reivindicacions per tenir més ombres a la ciutat tornen a primera línia de l’actualitat. Si bé la setmana passada les escoles demanaven a l’Ajuntament un pla per protegir les zones de joc infantils, autèntics deserts durant les hores de més calor, ara la plataforma Defensem el Castell de Bellvís torna a reclamar la preservació de l’arbrat del carrer Doctor Martí i Julià.

“Són éssers vius que van contribuir a fer de l’antic l’Hospitalet una ciutat habitable i saludable que malauradament estem perdent”, avisen des de l’entitat en un comunicat recent. En aquest destaquen els avantatges que tenen els arbres per a la salut humana i el medi ambient, com ara la fixació del diòxid de carboni o bé la interacció amb uns altres éssers vius, així com la retenció de l’aigua de la pluja i la regulació tèrmica, que permet que faci més fresc a segons quins carrers.

La intenció de l’Ajuntament és fer-hi unes obres de millora que permetin facilitar l’accessibilitat de les voreres i evitar que les branques dels arbres entrin als balcons del veïnat, tot i que encara no hi ha data per al seu inici.

Crida pel patrimoni

En aquest mateix escrit, la plataforma recorda que el patrimoni arquitectònic del barri i de la ciutat també està en perill i alerta d’una “pèrdua d’identitat” local per aquest motiu. “Ens enganyem amb planificacions urbanístiques poc meditades que no fan altra cosa que potenciar l’oblit, provocar desarrelament i afectar a la salut comunitària”, denuncien.

Precisament l’entitat va denunciar a mitjans de mes que havia caigut una part del voladís de la Casa Boleda, un edifici patrimonial del barri on hi ha allotjades diverses entitats. L’incident no va afectar l’activitat del centre ni va causar cap ferit. Des del consistori van avaluar els desperfectes d’aquest edifici dels anys 30, obra de l’arquitecte Ramon Puig i Gairalt.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram