Gent fent cua per fer-se les proves del coronavirus al Casal de Gent Gran de la Florida. Foto: Twitter (@AViVLaFlorida)

Detectar els asimptomàtics és una de les prioritats del Departament de Salut per controlar els rebrots. Una de les millors maneres són els cribratges massius que s’estan fent en diferents barris de la ciutat des de principis d’estiu. Aquesta setmana, els testos s’estan fent al Casal de Gent Gran de la Florida, al número 50 de l’avinguda del Masnou, i només cal portar la targeta sanitària. Des de la conselleria es demana que tothom porti la mascareta i que es respecti la distància de seguretat durant l’espera.

Salut vol fer proves als veïns i veïnes dels barris de la Florida, les Planes i Pubilla Cases que tinguin entre 18 i 40 anys i que no tinguin símptomes de coronavirus. L’objectiu és poder detectar els possibles asimptomàtics, perquè així facin el confinament a casa durant 15 dies i es pugui reduir la cadena de transmissió. A més, perquè la informació arribi a tots els ciutadans del barri, el Servei d’Acollida i Integració de l’Ajuntament ha traduït a diversos idiomes com l’àrab o l’urdú la informació sobre la convocatòria.

Aquestes proves PCR massives arriben després de les que es van fer als barris de Collblanc i la Torrassa a mitjans d’agost. Les proves van començar divendres 21 d’agost i van continuar fins dijous 27, fent-se gairebé 1.200 tests i trobant una vintena de positius. Les proves s’estan fent als barris del nord de la ciutat, on Salut ha detectat els principals rebrots i on hi ha una densitat de població molt elevada.

Des de l’inici de la pandèmia, a l’Hospitalet s’han detectat 7.710 casos confirmats amb PCR. Les dades de Salut també recullen que la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha provocat 514 víctimes. El risc de rebrot continua sent molt alt, un 346,66, però des del Departament asseguren que va reduint progressivament. Un dels índexs que presenta un bon balanç és la Rt, la possibilitat de transmissió de cada persona, que ha baixat durant les darreres hores i ara ja se situa al 0,94, per sota de la barrera psicològica de l’1, tal com recull l’ACN.