Les famílies senten que tothom ha fallat en el tancament. Foto: Ajuntament

La resignació s’ha apoderat de la majoria de famílies dels infants que estudiaven a l’Acadèmia Cultura. Ara mateix, la principal preocupació de gairebé tots els pares i mares és saber a quina escola o institut han entrat els seus fills per poder començar a organitzar la logística a partir del curs que ve.

Les famílies senten que tothom ha fallat. Escola, arquebisbat, Ajuntament i Generalitat. Creuen que Ensenyament hauria pogut fer alguna cosa més per mantenir el centre obert, seguint l’exemple d’alguns casos de Barcelona, on s’ha quedat centres concertats i els ha convertit en públics. També consideren que el govern de Núria Marín no els ha donat prou suport argumentant que es tracta d’una qüestió que no és competència local.

Però com diu Quico Lario, pare de dos alumnes del centre, tant el bisbat com la direcció els han “deixat penjats”. Els responsables del centre van deixar de pagar el lloguer al juny, segons expliquen els propietaris de l’edifici. Quan va arrencar el curs ja sabien la situació que hi havia, però, en canvi, no van avisar les famílies fins una setmana abans de les preinscripcions. I ho van fer a través d’una carta enviada un divendres a les nou de la nit.

PROJECTE INACABAT
Per altra banda, Lario recorda que l’impulsor del centre el va donar en herència a l’església quan es va morir perquè continuessin el projecte educatiu que ell havia iniciat. I creu que, amb el tancament, l’arquebisbat no ho compleix i deixa aquest projecte a mitges, inacabat, deixant els infants i les famílies “penjats”.

Però per a ell no val la pena buscar culpables i considera que “és una pèrdua de temps anar amb uns o amb els altres”. Al cap i a la fi, el més important és que els seus fills “vagin a una escola” el curs que ve. I ho resumeix a la perfecció amb aquestes paraules: “Tanquen i ho han fet de la pitjor manera possible”.