Entre els dies 6 i 7 d’aquest mes, el nom de María Vicente va irrompre en el panorama atlètic internacional; la jove atleta de l’ISS Hospitalet Atletisme va brillar amb llum pròpia a l’Europeu sub 18 que es va disputar a Györ (Hongria). Vicente va guanyar la modalitat d’heptatló amb rècord mundial inclòs (esmicolant l’anterior plusmarca) i va arrodonir la seva actuació en el campionat amb una altra medalla d’or, en la prova de triple salt.

La riberenca, que va complir 17 anys el març, va aconseguir el títol d’heptatló amb una exhibició d’autoritat: millorant les seves millors marques personals en sis de les set proves del circuit i en algunes, com la javelina, va millorar el seu millor registre en set metres. L’única prova en la qual no ho va fer va ser en el salt d’altura.

En la primera de les proves (el dia 5), els 100 metres tanques, Vicente va batre el rècord estatal. La següent disciplina va ser la de salt d’altura, en la qual malgrat no fer la seva millor marca, sí que va obtenir el millor resultat del 2018. L’hospitalenca va ser quarta en el llançament de pes i va tancar la primera jornada exhibint-se en la cursa dels 200 metres.

El dia 6 va començar a ritme de rècord; esmicolant l’anterior plusmarca del campionat en el salt de longitud. El llançament de javelina, la prova en la qual té més marge de millora, va ser la penúltima del circuit, però el resultat que va obtenir ja li va servir per afrontar els 800 metres convertida en campiona d’Europa. En la cursa, a més, va ser tercera.

La participació de Vicente a la cita hongaresa, però, encara tindria un epíleg daurat en la prova del triple salt. En l’últim intent, Vicente va volar 13,95 metres; medalla d’or i mínima per a l’Europeu absolut a Berlín. Ha nascut una estrella, i és de l’Hospitalet.