L’equip blanc va guanyar el títol per desè cop. Foto: RM

El Reial Madrid prolonga la seva hegemonia al Torneig Júnior de bàsquet. El conjunt blanc va aconseguir el desè títol d’aquesta prestigiosa competició el passat dia 6 després de superar el Barça en una final ajustadíssima (50-48).

La final del 36è campionat va ser la reedició del partit pel títol de 2015, però enguany els blaugrana van plantar cara fins al final. El Barça va començar dominant el partit amb un Sergi Martínez brillant dirigint el joc. Quan Javier Juárez va moure la banqueta i va entrar Radoncic el partit va canviar. L’aler-pivot serbi (que ja ha jugat alguns minuts amb el primer equip) va revolucionar el partit des de la pintura amb l’altre home alt madridista, Felipe dos Anjos (MVP de la competició).

Els blaugrana van tornar a connectar-se al partit després del descans. Martínez i Aleix Font donaven vida als homes d’Alfred Julbe, però els blancs van tancar el tercer període amb un 43-39 favorable. Els nervis van aparèixer al darrer quart i el Madrid va aprofitar els dubtes barcelonistes per marxar de nou punts. El Barça va intentar atrapar els blancs a base de triples, però els esforços dels culers van ser insuficients.

Per la seva banda, el CB l’Hospitalet va aconseguir una meritòria cinquena posició. Els amfitrions van derrotar amb contundència el Baloncesto Sevilla en el primer partit (75-63), però la derrota contra el Brose Basket va deixar els riberencs fora de la lluita per les semifinals. Els de Xavi Monferrer, però, van tancar la seva participació amb un altre gran resultat, ja que van derrotar el Joventut de Badalona a la pròrroga (82-73).