Crespí (dreta) amb la seva companya d’equip Elena Sánchez. Foto: RFEN

Paula Crespí va guanyar el seu primer campionat amb la selecció espanyola de waterpolo el passat 26 de gener a Budapest. Després de penjar-se dues plates en els Mundials de Budapest i Gwangju, la defensora de boia hospitalenca va aconseguir, finalment, un desitjat or.

“Era impossible estar més feliç, la primera vegada que jugava un Campionat d’Europa i vam guanyar un or, és el meu primer títol internacional i això no s’oblida”, explica la waterpolista a Línia L’H, molt integrada en la dinàmica del combinat de Miki Oca. “El grup és excel·lent, convivim molt i som una família. Puc dir ben orgulla que algunes de les companyes són amigues”, diu.

L’Europeu, doncs, ja és història, i en un horitzó no gaire llunyà apareixen els Jocs de Tòquio, per als quals el combinat estatal està classificat. “Se’m posen els pèls de punta només de pensar que puc anar-hi. El que toca ara és treballar perquè el Miki i l’staff tornin a comptar amb mi per als Jocs”, assegura Crespí, alhora que destaca el caràcter guanyador d’aquest equip. “Totes les competicions es preparen amb el triomf com a objectiu”, apunta.

Però el seu dia a dia, a banda de les classes d’Infermeria, se centra en el CN Sant Andreu, el seu club des de fa gairebé cinc anys. “L’objectiu amb l’equip és el mateix que amb la selecció, treballar al màxim cada dia per millorar. També hi ha metes individuals, però si estàs mentalitzada i concentrada en l’equip, és més fàcil assolir els objectius individuals”, analitza. El més immediat serà la Copa de la Reina, que es jugarà a Sabadell a finals de mes, i que Crespí assegura que serà “la més atractiva dels últims anys”.

La waterpolista té 21 anys (en complirà 22 a principis d’abril) i segueix vivint a Santa Eulàlia, ben a prop de l’AESE, on va començar a practicar l’esport que l’apassiona. Després de passar també pel planter del Medi, va fitxar pel CN Sant Andreu.