Les pistes esportives del parc de la Serp són un dels espais que l’Ajuntament ha decidit tancar per evitar contagis. Foto: Google Maps

Diversos rebrots de coronavirus han fet augmentar el nombre de persones contagiades a l’Hospitalet, que en una setmana s’han més que triplicat passant d’una trentena de casos detectats a més d’un centenar. Aquests rebrots afecten, bàsicament, la zona nord de la ciutat. Els brots de Covid s’han detectat a la Torrassa, a Collblanc i a les Planes.

També s’ha detectat un brot a la residència d’avis de la Torrassa, on s’han contagiat vuit residents i dos treballadors. Segons explica l’ACN, d’aquestes vuit persones que viuen a la residència, cinc ja havien passat la malaltia i ara han tornat a donar positiu als tests que se’ls han fet. Davant d’aquest brot, la direcció del centre ha decidit cancel·lar totes les visites al centre i les sortides familiars dels residents.

Per altra banda, l’Ajuntament ha decidit tancar les pistes esportives a l’aire lliure com a mesura per frenar les cadenes de contacte i reduir els contagis a la ciutat. Des d’ahir estan tancades les pistes de Can Trinxet, les del parc de la Serp i les del carrer Badalona. Els serveis municipals també estan posant impediments per restringir l’ús de les pistes del parc de la Torrassa i del parc de les Planes, dos espais en els barris on s’han detectat els rebrots.

CONTACTE DIRECTE AMB SALUT
El govern de Núria Marín, que amb aquesta mesura diu que vol “impedir la realització d’esport en grup i evitar el contagi i la propagació del virus”, ha informat que els parcs continuaran oberts. En una compareixença davant de la premsa, l’alcaldessa va demanar a la ciutadania que “no es relaxi i continuï seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries”, amb qui va assegurar que està en contacte permanent per coordinar les actuacions i compartir la informació.

Marín també manté contacte amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que ahir va admetre que l’augment de casos registrat a la ciutat “preocupa” el Govern. Però en declaracions recollides per l’ACN, Torra va descartar un confinament perimetral de l’Hospitalet o d’aquells barris més afectats, com el que s’ha fet a Lleida. Primer volen veure com evolucionen les dades, ja que segons Salut es tracta de brots familiars i la conselleria assegura que té controlades les cadenes de transmissió.

SENSE ESPAI
Aquesta situació arriba després que molts veïns denunciessin que, sobretot a la zona nord de la ciutat, és molt difícil mantenir les distàncies de seguretat al carrer si no es talla el trànsit de vehicles privats. També critiquen la falta d’espais verds i zones àmplies on poder estar, com places o parcs.

L’Hospitalet és una de les ciutats més densament poblades de tot Europa i, en alguns barris del nord com la Torrassa o Collblanc, la densitat de població arriba a xifres similars a algunes de les ciutats més densament poblades de tot el planeta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram