Enderroc de la vaqueria Goya, edifici construït el 1924. Foto: Defensem el Castell de Bellvís

La comissió que ha d’actualitzar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) fa més d’un any que no es reuneix. Amb un document caducat on les entitats i associacions de veïns consideren que falten molts elements per protegir, la comissió es va reunir l’any passat poc abans de les eleccions municipals però no s’ha tornat a trobar un cop es va formar el nou Ple.

El PEPPA actual es va elaborar el 2001 i pels republicans “s’ha demostrat totalment insuficient per protegir de manera efectiva” el patrimoni de l’Hospitalet. Igualment, des del partit denuncien que “estar inclòs al PEPPA no és cap garantia de protecció o salvaguarda”, ja que com han criticat al Ple diverses vegades, hi ha elements protegits que s’estan degradant contínuament com la Casa Espanya, les masies de la Remunta, de Can Rigalt i de Cal Trabal o el carrer Xipreret.

Per això, des d’Esquerra reclamen que es convoqui la comissió amb urgència i s’incloguin nous elements patrimonials, així com històrics, culturals, naturals o immaterials, perquè quedin protegits i no es destrueixin, com ha passat amb el cas de la Vaqueria Goya, una antiga vaqueria construïda el 1924 que han enderrocat recentment.

La regidora republicana Lluïsa Carmona també demana al govern de Núria Marín que dediqui partides del pressupost municipal a la rehabilitació d’aquells edificis i elements inclosos al PEPPA que estan deteriorats. Perquè si no, veient l’abandonament d’alguns edificis històrics de la ciutat, assegura que el pla de protecció s’acabarà convertint “en el catàleg de desprotecció”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram