Alguns usuaris al nou vestíbul de l’estació de Bellvitge. Foto: Ajuntament

Una de les obres més esperades del barri està a punt de quedar enllestida. La nova estació de Rodalies de Bellvitge-Gornal ja està en funcionament, tot i que encara queden alguns detalls per rematar.

Un dels més importants és la posada en marxa dels quatre nous ascensors, que han de fer que l’estació sigui totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda i que eviti als usuaris i usuàries una caminada de gairebé un centenar d’esglaons. Renfe calcula que els quatre ascensors, dos dels quals connectaran les andanes amb el vestíbul de l’estació i els altres dos aquest espai amb el carrer, es posaran en marxa a mitjans de mes.

Renfe també preveu que, durant aquestes setmanes, s’acabin alguns detalls que queden a les andanes, al vestíbul i al voltant de l’estació, on s’ha d’urbanitzar l’espai. En total, per fer aquestes obres exigides durant dècades pels veïns i veïnes del barri, l’operador ferroviari hi ha destinat uns tres milions d’euros.

Amb aquest projecte, inclòs al Pla d’Estacions de Renfe del servei de Rodalies de Barcelona, els 6.000 usuaris i usuàries que abans de la crisi del coronavirus feien servir diàriament aquesta estació s’estalviaran els diversos trams d’escales que havien de recórrer fins ara per accedir als trens que passen per aquesta estació, que connecten amb el centre de Barcelona en poc més de deu minuts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram