L’Hotel Renaissance Fira acollirà 350 pacients lleus de coronavirus. Foto: Twitter (@renbcnfira)

El Departament de Salut ha convertit l’Hotel Renaissance Barcelona Fira en un centre de suport a l’atenció primària i als hospitals de Bellvitge, l’Hospital General, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i el de Viladecans. L’hotel té 350 llits per a malalts lleus de coronavirus procedents d’aquests centres. A més, també acollirà estrangers en trànsit, persones sense suport familiar i ciutadans que tinguin símptomes de la Covid-19 que no disposin de domicili fix.

Amb aquest sistema es garantirà l’aïllament d’aquests pacients i permetrà que els professionals en facin el seguiment i control dels símptomes. D’aquesta tasca se n’encarregaran professionals de l’ICS que, com recull l’Agència Catalana de Notícies, proporcionaran als pacients una atenció similar a la que els malalts rebrien a casa seva.

Un equip multidisciplinari de l’atenció primària ha estat l’encarregat de liderar la coordinació, disseny i execució d’aquest dispositiu, així com la seva posada en marxa. A més, es compta amb el suport de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Dins l’equip hi ha metges de família, infermeres i infermers, auxiliars d’infermeria i personal de gestió i serveis.

La previsió de Salut és que els pacients s’estiguin a l’hotel un parell de setmanes, des que sentin els primers símptomes del virus, i segons els criteris clínics que en facin els professionals. A més d’aquest hotel, a la ciutat també s’ha creat un hospital de campanya als pavellons que Fira de Barcelona té a Gran Via i s’ha posat l’Hotel SB Plaza Europa a disposició dels treballadors i treballadores del sector sanitari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram