Acumulació d’escombraries als contenidors. Foto: Twitter (@Lacasito_Sandra)

La recollida selectiva a la ciutat va ser d’un 24,6% el 2018. Així doncs, segons les dades publicades recentment per l’Agència de Residus de Catalunya, els hospitalencs només reciclen una quarta part de les escombraries que generen durant tot un any.

Traduït en xifres, l’any passat cada ciutadà va generar 399,38 quilos d’escombraries de mitjana. Això significa un increment de gairebé 17 quilos en comparació amb les dades de 2017, en què cada hospitalenc va generar 382,56 quilos de deixalles.

Així doncs, si es tenen en compte aquestes xifres, durant el 2018 els veïns i veïnes de la ciutat només van reciclar uns 100 dels gairebé 400 quilos d’escombraries que, de mitjana, van llançar als contenidors de la ciutat.

De fet, el nivell de recollida selectiva a l’Hospitalet és el pitjor entre les cinc ciutats més poblades del país. A la ciutat la superen altres grans urbs de l’àrea metropolitana com Badalona, on la recollida selectiva arriba al 27%, Sabadell, que té unes xifres del 33,6%, la capital catalana, Barcelona, on s’arriba a un 38%, i Terrassa, que aconsegueix la millor dada amb un 38,5%.

MOLT CAMÍ PER FER
Aquestes xifres mostren una situació preocupant, molt lluny dels objectius marcats per la Unió Europea, que fa temps que va establir que, el 2020, s’han de reciclar el 50% de les escombraries que es generin.

A més, aquestes dades també afectaran les arques municipals, ja que a partir de l’1 de gener s’encarirà el preu que paguen els ajuntaments per dipositar les escombraries a les incineradores i als abocadors per fomentar-ne el reciclatge. Portar una tona d’escombraries a la incineradora costarà 25 euros i portar-les a l’abocador 50 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram