Els nous ascensors milloraran l’accessibilitat a l’estació. Foto: Ajuntament

Renfe ha començat les obres per instal·lar els ascensors a l’estació de Rodalies de Bellvitge, una instal·lació per la qual passen uns 6.000 viatges cada dia.

Com explica l’empresa, l’objectiu d’aquestes obres és millorar l’accessibilitat d’aquesta terminal. Per això, s’instal·laran quatre ascensors, dos que connectaran les andanes amb el vestíbul de l’estació i dos més que connectaran el vestíbul amb el carrer. D’aquesta manera, els usuaris amb problemes de mobilitat podran accedir a l’estació sense haver de passar per les escales que hi ha actualment.

La instal·lació d’aquests ascensors és una reivindicació que fa anys que demanen els veïns i veïnes que utilitzen aquesta infraestructura.

Segons les xifres proporcionades per Renfe, les obres costaran 2.944.455,69 euros. La companyia també ha explicat que, si es compleixen els terminis previstos, les obres s’acabaran en onze mesos, és a dir, que preveuen que estiguin enllestides el mes d’abril de l’any que ve.

Aquestes obres s’han posat en marxa després que es fessin diferents tasques de preparació a tota l’estació, com per exemple l’ampliació de les andanes perquè ara s’hi puguin encabir els ascensors i l’elevació de les mateixes per eliminar la diferència d’alçada amb els vagons dels trens.

A més, també s’ha canviat el recorregut dels trens.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram