“No participaré en cap llista electoral a les pròximes eleccions municipals. El 26 de maig deixaré la meva plaça al Ple”. Són declaracions a Línia l’Hospitalet d’Alfonso Salmerón, el regidor d’EUiA que va dimitir del seu càrrec al capdavant del Districte I fa tres setmanes arran de la imputació de l’alcaldessa, Núria Marín, pel cas de les dietes irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

“No vaig prendre aquella decisió per electoralisme. Ho vaig fer per coherència política i seguint el codi ètic d’EUiA”, afegeix Salmerón en relació amb les crítiques que ha rebut per part d’altres formacions, que van titllar la seva acció “d’oportunista”, a mig any dels comicis locals.

Després de la seva dimissió, el grup d’ICV –que seguirà a l’equip de govern, assegurant la majoria d’esquerres al consistori– va demanar a Salmerón que abandonés el seu càrrec de portaveu de la coalició d’ICV-EUiA al Ple. “No deixaré de ser portaveu”, afirma rotund Salmerón, que diu que “respectem que ICV segueixi al govern, però ells també han de respectar la nostra decisió”. Sobre una possible ruptura amb ICV, Salmerón ha assegurat que “per la banda d’EUiA, el pacte amb Iniciativa no es trencarà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram