La cua al Vilumara encerclava bona part de la Farga. Foto: Línia l’Hospitalet

L’Hospitalet també va sortir al carrer durant el 9N. En total, 44.447 riberencs van anar a votar al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya. Seguint amb la tònica general, a l’Hospitalet també es va imposar el Sí-Sí, amb un total de 30.125 vots, el que representa el 67,78% del total. Aquest percentatge, però, va ser 13 punts inferior al català, on el doble Sí va arribar al 80,76%.

Pel que fa a les altres opcions, un 16,65% dels riberencs que van votar -7.402- van decidir-se pel Sí-No, mentre que un 8,71% -gairebé 3.900- van optar pel No directe. La jornada es va caracteritzar per la normalitat i les llargues cues, com ara la de l’Institut Can Vilumara que envoltava la Farga. L’única incidència es va produir a l’Institut Pedraforca, on la direcció no va portar les claus per poder accedir al centre educatiu.

Pel que fa al manifest per denunciar davant d’instàncies europees l’immobilisme de l’Estat en aquesta qüestió, a la ciutat es van recollir 27.000 signatures a favor que seran lliurades a Meritxell Borràs (CiU), Anna Simó (ERC) i Dolors Camats (ICV) avui en un acte a Ca’n Riera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram