El Ple va aprovar la nova regulació per als pisos turístics. Foto: Twitter (@PSCLH)

L’últim Ple abans de les vacances va servir per aprovar la normativa que regularà els apartaments turístics a la ciutat a partir d’ara. Els regidors del govern i de l’oposició van votar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) després que partits i entitats de la ciutat poguessin incorporar algunes de les esmenes presentades al planejament inicial presentat i aprovat a la primavera.

Amb aquest nou ordenament, l’Ajuntament vol evitar la proliferació d’aquest tipus d’establiments a la ciutat i millorar la convivència entre els que ja existeixen i els veïns.

Una de les novetats més importants serà la impossibilitat d’obrir nous pisos turístics en edificis d’habitatges. Només es podran instal·lar apartaments per a turistes en edificis d’ús exclusiu per a aquest tipus de negoci o bé en blocs on es facin altres activitats declarades compatibles en la modificació del PGM.

El nou reglament també prohibeix instal·lar hostals, albergs o apartaments turístics a les plantes baixes dels edificis o en carrers amb una amplada inferior a vuit metres.

Més enllà de l’afectació que els pisos turístics poden provocar als blocs de pisos i les molèsties que poden causar als veïns, la reforma de la normativa també preveu la possibilitat de limitar el percentatge d’habitatges turístics que es poden instal·lar a cada barri. Segons el tinent d’alcalde Francesc Belver, l’objectiu d’aquesta proposta és evitar que aquest tipus de negocis es concentrin en algunes zones concretes de la ciutat.

Per altra banda, el nou reglament també preveu la possibilitat de sancionar els propietaris d’aquests tipus de negocis que se saltin la normativa.

També es va aprovar la proposta d’ERC de crear una comissió de seguiment lligada al Consell de Ciutat que es dedicarà a avaluar el desenvolupament de la nova normativa i plantejarà possibles canvis per adequar-la a les necessitats.

Hi van votar a favor tots els partits excepte ERC i Canviem, que es van abstenir, i la CUP, que hi va votar en contra per garantir “el dret a l’habitatge”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram