El PSC va votar a favor d’una moció que demana apropar els “càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants de Catalunya”, que és la fórmula que fa servir el text presentat pel PDeCAT per fer referència a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats a Madrid de manera cautelar.

“L’únic moment que deixarem de demanar la llibertat dels presos polítics és quan els tinguem a casa, però fins que ho aconseguim creiem que tenim l’obligació de fer tot allò que estigui a les nostres mans per intentar fer menys dura i injusta aquesta situació”, va expressar el regidor del PDeCAT Jordi Monrós. I és que, a diferència d’altres mocions similars com la que va presentar SOM Gramenet al Ple de Santa Coloma, aquesta del PDeCAT no explicita la demanda perquè els quatre presos siguin excarcerats. Sí que es posiciona en contra de la presó preventiva i demana el seu apropament “per raons d’humanitat” a presons catalanes “mentre no es produeixi l’excarceració”.

Només el PP i Cs van votar-hi en contra. Els taronges, tanmateix, van acusar el PSC i l’alcaldessa Núria Marín “d’ambigüitat”. “Un dia s’aixequen constitucionalistes i l’endemà independentistes”, va recriminar-los el portaveu de Cs, Miguel García.

Malgrat que Monrós sí que va fer servir el terme “presos polítics” durant la seva intervenció al Ple, al text de la moció presentada pel seu grup no hi apareix en cap moment.

SEGONES JORNADES DE CIUTAT
Per altra banda, l’escola Patufet va acollir el 3 i 4 de març les segones Jornades de Ciutat, organitzades per diversos Comitès de Defensa de la República de la ciutat (CDR) i altres entitats per crear un espai de debat sobre el futur de la ciutat que vagi més enllà del món independentista. Entre altres, hi va assistir l’exdiputada cupaire Gabriela Serra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram