La promoció de la ciutat i el desenvolupament del Districte Cultural han estat els dos pilars de la conferència anual LH Suma 12, que va pronunciar l’alcaldessa Núria Marín a la nova seu formativa de Planeta –als antics jutjats– el dia 14.

Per una banda, Marín va anunciar que als 13 hotels actuals i al que ha d’obrir en poques setmanes, s’han d’afegir dos més que es començaran a construir aquest any a la plaça Europa i al carrer de la Botànica, a l’àmbit de la Fira Granvia. El primer comptarà amb 232 habitacions, mentre que el segon serà de només 34. Una notícia que per a Marín vol dir que la ciutat “s’ha consolidat com a destinació de turisme de negocis”.

Seguint en aquesta línia, Marín va tornar a reivindicar el valor de l’àmbit de la plaça Europa com a generador de recursos que puguin reportar beneficis als barris, des d’on sovint s’ha criticat la “dèria” municipal per aquesta zona de la ciutat en detriment d’altres. Una idea resumida amb el lema de “ciutat de dues velocitats” que molt sovint fa servir l’oposició.

Un eslògan que és un anatema per a Marín, que a la conferència va anunciar millores als carrers –en el qual invertirà 100 milions– i la construcció de residències per a gent gran a Sant Josep i Santa Eulàlia i dos casals a Bellvitge i Can Serra.

Pel que fa a grans projectes de ciutat com el Pla de la Gran Via, l’alcaldessa va dir que ja s’està redactant el projecte de soterrament de la Gran Via i que es licitarà l’any vinent.

IMPULS AL DISTRICTE CULTURAL
Un altre dels grans anuncis ha estat la instal·lació del projecte Village Underground a una nau del carrer Cobalt. Es tracta d’un espai multifuncional pioner a Espanya –només n’hi a dos a Londres i Lisboa– on s’hi faran activitats culturals de tot tipus, des de concerts fins a exhibicions diverses o teatre. Tot plegat, una manera d’impulsar el Districte Cultural, buc insígnia del govern de Marín.

La conferència no va finalitzar sense fer referència a la situació política que es viu al país. Marín va afirmar que a la Generalitat “cal un govern que governi pensant en tots els ciutadans” i va aprofitar per arremetre contra el procés i els partits independentistes, els quals, considera, han abocat Catalunya “a una paràlisi política i institucional”. “Ara que semblava que a poc a poc començàvem a superar la crisi, el procés ens ha aturat en sec”, va reblar Marín.

Des de l’oposició, tanmateix, han criticat la conferència. Cs l’ha titllat de “bany d’atenció mediàtica” mentre que la CUP creu que Marín renuncia a fer polítiques d’esquerres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram