El carrer Xipreret és un dels espais més emblemàtics de la ciutat que aplega les essències d’aquell món rural que representava l’antic poble de l’Hospitalet. Per aquí van passar personatges de la talla de Rafael Casanova i hi va néixer el 1915 el mític guerriller antifranquista Quico Sabaté.

Tot i ser un nucli antic relativament petit i envoltat d’edificis que ja representen el nou l’Hospitalet, aquell que va créixer exponencialment a partir del primer terç del segle XX, és un indret per on molts ciutadans hi passegen per buscar tranquil·litat i gaudir d’una zona que trenca amb la dinàmica urbana local.

Fa més de dos anys, el Ple va aprovar una moció d’ERC per preservar aquest carrer. Però els republicans no estan satisfets amb l’actuació municipal en aquest sentit. De fet, consideren que ha estat inexistent.

A l’últim Ple els republicans van tornar a presentar la moció perquè consideren que “el PSC no ha donat compliment als acords adoptats” el 2015. Des d’ERC recorden que al carrer Xipreret “hi ha importants elements històrics i patrimonials que estan en perill a causa del deteriorament dels darrers anys i la deixadesa de l’Ajuntament”. En aquest sentit, posen com a exemple el despreniment d’una part de la façana de l’Harmonia el novembre. “Si avui el carrer es manté és gràcies als veïns i veïnes”, va afirmar el portaveu republicà, Antoni Garcia, al Ple. 

La seva formació va reclamar un pla de dignificació que s’ha de posar en marxa en mig any, l’aturada del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) que afecta la zona i l’actualització del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA).

En aquesta ocasió, però el PSC va votar en contra. De fet, el regidor Rafael Jiménez va contraargumentar que si s’atura el PERI “es deixarà sense protecció el carrer”. L’abstenció del PP i de Ciutadans va fer, finalment, que la moció no prosperés.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram